День української писемності та мови.

Суббота19:47

9 листопада - День української писемності та мови. Це свято відзначається в Україні з 1997 року і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та, водночас, демонстрацію її багатства та краси.

Тематичний тиждень напередодні свята пройшов у колегіумі насичено та піднесено!

1-ші класи влаштовували веселі перерви «Лего-абетка». Початківці взяли участь у творчій виставці «Слова-`образи». У 3-х класах проходив захід «Свято мови». 5-ті класи брали участь у пізнавальному квесті «Мовно-літературний вояж». Колегіанти 7 та 8 класів змагалися у мовознавчому QR-квесті «У царстві рідної мови». У 4-х класах відбулися бібліотечні уроки «Мова і писемність – категорії вічні». Окрім того, у бібліотеці діяв відкритий перегляд літератури «Звучи, моя мово чарівна!». Багатьох зацікавило інформ-досьє «Я люблю українську», що діяло у холі колегіуму.

Літературно-музична композиція «Нова доба нового прагне слова!» цьогоріч була присвячена легендарній поетесі, прозаїку і громадській діячці Ліні Костенко. Учні 8-11 класів мали змогу доторкнутися до творчого таланту Л.Костенко, відчути красу поетичного слова та її велику любов до країни.

Учні 2-х та 4А класів відвідали бібліотеку-філіал №3, бібліотекарі якої провели з нашими вихованцями цікаві мовні заходи!

Завершився тиждень Днем українського костюму, який традиційно проводиться у колегіумі напередодні свята.

Розмовляймо українською, шануймо її, докладаймо зусиль, аби наша мова розвивалася.

добавлено в категорию Шкільні новини | 0 Комментариев »