10:53
Проект енергозбереження

 15 лютого 2016 року в колегіум завітали консультанти проекту українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах». Серед гостей, які завітали, були:
   Йорг Акерман – консультант з впровадження освітніх проектів з питань енергозбереження в Німеччині,
   Світлана Чеботарьова – координатор освітніх проектів з питань енергозбереження та енергоефективності в Україні,
   Дмитро Марусич – консультант проекту «Енергоефективність у громадах» з питань енергетичного менеджменту.
 Керівник енергетичної групи колегіуму Шелюк Л.А. та учні презентували свою роботу в сфері енергозбереження. Усі присутні, окрім цього, отримали практичні навички. Найяскравішим моментом стало використання дим-машини для демонстрації технології правильного провітрювання приміщення. Особливістю та вимогою даної технології є те, що лише при так званому «шоковому» провітрюванні (коли одночасно повністю відкриті і двері і вікна приміщення) ми досягаємо повного оновлення повітря при мінімальній втраті тепла. Для даної процедури необхідно лише 5 хвилин часу перерви.
      З метою підвищення зацікавленості учнів до подальшої роботи та стимулювання у створені і реалізації нових ідей на практичних заняттях експертами проекту було подаровано декілька комплектів приладів, до складу яких входять люксометр для вимірювання рівня освітлення в приміщенні, прилад для вимірювання потужності електроприладів та термометр, за допомогою якого можна виміряти температуру поверхонь.
  Ми щиро дякуємо за отриманий досвід від наших іноземних колег, який обов’язково буде використаний в рамках подальшої роботи в напрямку енергозбереження!

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 477 | Додав: виктор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: