15:55
Подорож до Малина, або продовжуючи славні традиції…

30 березня у Коростені нарешті розпочалися весняні канікули, такі довгоочікувані як для учнів, так і для вчителів. Саме тому  педагогічний колектив Коростенського міського колегіуму вирішив часу даремно не гаяти і вирушити  на екскурсію до міста Малина.

 Погодилися зустріти колег і поділитися досвідом у Малинському загальноосвітньому навчально-виховному комплексі «Школі-ліцеї №1 імені Ніни Сосніної» та Малинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. Туди ми й завітали у першу чергу. Ліцей вразив нас своїм багатим історичним минулим, пов’язаним із героїнею Житомирського підпілля часів Великої Вітчизняної війни Ніною Сосніною та її родиною. Школа №2 приємно здивувала нас впровадженням у навчальний процес найсучасніших інтерактивних технологій.

Ще одним навчальним закладом, який ми відвідали, став Малинський лісотехнічний коледж, що входить до складу Державного ландшафтного заповідника місцевого значення «Гамарня». Адже на території коледжу (до речі, неподалік від Малинського водосховища) розташовані не лише навчальні корпуси і виробничі майстерні, а й дендропарк, лісорозсадник, а також заснований у 50-х роках історико-краєзнавчий музей «Природи і побуту Полісся». Крім того, нам невимовно пощастило потрапити у відкритий близько місяця тому музей М.М. Миклухо-Маклая –  видатного українського вченого-натураліста, філософа, антрополога, етнографа, письменника та публіциста.

Не змогли  не відвідати  і всесвітньовідому Малинську паперову фабрику «Weidmann» – єдине підприємство Cхідної Європи, що постачає на світовий ринок трансформаторний картон, електроізоляційний папір, а також інші види паперу для різноманітного промислового застосування, у тому числі для шпалер.

Поруч із підприємством знаходиться і єдина в Україні фабрика банкнотного паперу, основна продукція якої – банкнотний папір для НБУ. І хоча це підприємство залишилося для нас недосяжним, відтепер ми знаємо, де народжується гривня.

Екскурсія завершилася, але залишилися позитивні враження, які обов’язково надихнуть колектив Коростенського міського колегіуму на нові, захоплюючі подорожі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Шкільні новини | Переглядів: 794 | Додав: виктор | Теги: Малин, екскурсія, паперова фабрика, відпочинок, вчителі, канікули, подорож | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: