15:32
40-річний ювілей: від школи – до колегіуму
 

40-річний ювілей: від школи – до колегіуму

  Школа – місце, куди ми повертаємось знову і знову. Нехай іноді лише у спогадах, але повертаємось. Обов’язково. Бо це – наш другий дім, країна безтурботного і щасливого дитинства.

  Такою домівкою стала для тисячі її випускників і 10 школа, яка нещодавно відзначила свій 40-річний ювілей. І нехай зараз вона гордо йменується «Коростенським міським колегіумом», її традиції не змінилися.

  Тож не дивно, що 30 січня, з самого ранку випускники поспішали до своєї «десятої», щоб пройтися шкільними коридорами, зазирнути до рідних класів, зустрітися з друзями і педагогами, згадати минуле. Цього дня школа перетворилася на яскравий дитячий малюнок. Крім того, приємним подарунком для випускників стала галерея їхніх давно забутих, але таких зворушливих фото їхнього шкільного життя.

  Далі на гостей чекало незабутнє свято у Міському будинку культури. Теплі слова, зворушливі номери, ностальгічні слайди та відео не залишили байдужими жодного з присутніх. Привітати колектив школи завітали і почесні гості: міський голова міста Коростеня Володимир Васильович Москаленко, депутат Верховної ради України Арешонков Володимир Юрійович, завідуюча Міським відділом освіти Краснокутська Алла Володимирівна, ректор Житомирського інституту післядипломної педагогічної освіти учителів, доктор педагогічних наук, професор Смагін Ігор Іванович, директор Коростенського заводу теплотехнічного обладнання, випускник школи Головійчук Олег Сергійович, педагоги-ветерани.

  З щирою промовою виступив і директор школи, Леонід Степанович Демчук. До речі, саме завдяки старанням цієї наполегливої людини, у 2014 році,  школа отримала статус школи нового типу – колегіуму. І це не дивно! Адже у навчальному закладі працюють натхненні і віддані своїй праці вчителі, його учні є постійними лідерами міських та обласних олімпіад. Два роки поспіль школа перемагала у міському конкурсі «Школа року» і зараз входить до 20 кращих навчальних закладів області.

  Пишається колегіум і своїми випускниками. Є серед них військові та бізнесмени, вчителі та лікарі, науковці та журналісти, артисти та менеджери, бухгалтери, економісти... Цей перелік можна продовжувати до безкінечності, адже немає такої професії, яка б була не під силу його випускникам. І, найголовніше, що всі вони з теплотою і вдячністю згадують рідну школу.

  Свято закінчилося, але час невпинно рухається вперед. Коростенський міський колегіуму впевнено пише свою історію. Історію закладу, який назавжди залишиться в серцях учнів, вчителів, батьків символом людської любові, вдячності і дитинства.

  P.S. Сьогодні колегіуму лише півроку, а ми вже маємо свої перші здобутки і прагнемо до нових вершин… І не лише прагнемо, а й вкотре підкорюємо їх! Адже саме ювілею школи було присвячене сходження педагогічного колективу на найвищу вершину України – гору Говерлу.  

(Переглянути відеозапрошення)

Категорія: Шкільне свято | Переглядів: 760 | Додав: виктор | Теги: колегіум ювілей, свято, ювілей, ювілей 40 років, КМК, колегіум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: